Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2021 18:51 - Григор Здравков, легия „Антимафия“: Пламен Узунов е пионерче в сравнение с Николай Копринков
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Рекетът в митниците си продължава, проблемът е дали събират пари за тия избори или за президентските

Григор Здравков, легия „Антимафия“: Пламен Узунов е пионерче в сравнение с Николай Копринков

image84194 | 19 юни 2021 | 13:13

Назначенията в митниците са 3:1 - 3 за Копринков, 1 за Пламен Узунов. Така не става. Тези хора, с това митничарско минало, са за една друга институция, а не да ръководят Агенция "Митници"

 
     
 

 

Григор Здравков, легия „Антимафия“: Пламен Узунов е пионерче в сравнение с Николай Копринков

 

„ЕвроДикоф“, ТВ Евроком, 18 юни 2021

 

"Има проблем с назначенията в Агенция „Митници“ и в НАП. Не може да върнеш всичките стари играчи от времето на Орешарски и да не даваш никакви обяснения. Както виждаш, всички се късат от служебния кабинет да дават пресконференции". Това заяви Григор  Здравков от легия "Антимафия", който изнесе скандални данни в предаването ЕвроДикоф" по Тв Евроком.

 

Ето цялото изказване на Здравков:

 

"Да си чул НАП и Митници да дадат пресконференции, да ти кажат: това са нещата на ГEРБ, онова са нещата на ГЕРБ.

 

Господин Василев (министърът на финансите) повече от 20 дни разполага през Министерски съвет с официална преписка с достатъчно, както той обича да казва, чувствителна информация за към 75% от новото ръководство на Агенция „Митници“. И мълчи, и въобще не си прави сметка да отговаря.

 

Същото е и за г-н Спецов, шефа на НАП.  Това, което искам да обясня:  не ме интересува г-н Спецов дали сега ще възстанови 5 милиарда, или 20 милиарда, и колко може да работи, както се опитват да ме убедят от Министерски съвет. Ще го кажа малко емоционално – те и най-големите дилъри на дрога строят църкви, но това не ги прави по-малко дилъри на дрога.

 

Някой трябва да каже следното нещо: кой кадрува в Агенция "Митници" и в НАП? Дали това са т.нар. секретари на президента - Узунов и Копринков или г-н Василев?

 

Г-н Василев твърди, че не е г-н  Узунов. И да ви кажа честно, е познал. Това е г-н Копринков. Той кадрува. Зад господин Копринков стоят други двама „беладжии“ – единият е Георги Гергов, другият е Кирчо Добрев. Това са хората, които са предложили на финансовия министър назначението на шефа на Агенция "Митници". Тук ще цитирам друга политическа партия: „Ние действаме по закон“.

 

След като Президентството, министър-председателят и г-н Асен Василев не искат да вземат никакви мерки, ще трябва да уведомим, колкото и да ми е неприятно, главния прокурор, че тези три ведомства не искат да си изпълнят служебните задължения.

 

И и понеже знам какво ще ме питаш - за прословутия запис с г-н Узунов, ще ти кажа: този запис излезе абсолютно целенасочено в медиите.

 

Историята е много глупава и простичка: когато се провежда тази среща между тези двама човека (Пламен Узунов и Петко Петков), на съседната маса е Делян Добрев, който се крие четвърти ден и не иска да дава интервюта, за да не излезе, че той е съобщил за срещата. Но ще е много интересно да питаш кой се е обадил на управителя или собственика на пицария „Виктория“, където е била срещата. Аз ти казвам, че се обадил един почтен бизнесмен като Радо Слънцето…

 

Тази среща, аз ако бях я направил, никога не бих отишъл там, а камо ли с господин Петко Петков. Друго нещо - тази митничарка, племенницата на Петко Петков, не е назначена на 20-ти. Тя е представена в понеделник в 8:30. Всичките заповеди, и на нея, и на тримата заместници, са пазарене в Пловдив в събота и неделя.

 

Назначенията в митниците са 3:1 -  3 за Копринков, 1 за Пламен Узунов. Така не става. Тези хора, с това митничарско минало, са за една друга институция, а не да ръководят Агенция "Митници". Рекетът си продължава, мога да ти кажа и колко пари трябва да съберат. Проблемът е дали трябва да ги съберат за тия избори или за президентските избори.

 

Рекетът в митниците си продължава… Само ще ти кажа, че едно от първите назначение като човек, който отговаря за митница „Капитан Андреево“, е прословутият Стефан Амарашев.  Той е заместник-шеф на „Южна морска“, която е бургаската митница, и отговаря за Капитан Андреево.

 

Аз не съм си късал времето и нервите, за да върнем правителството на Орешарски в митниците. Тези хора никога няма да бъдат отстранени, докато има такъв финансов министър и тези двамата съветници на президента. Дали знае президентът, не е моя работа, да не е ставал президент и да не си ги е взимал за съветници. 

 

Но да се упреква за всичко Узунов…Мога да ти кажа, че той е пионерче в сравнение с Копринков.

 

 

       
   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1252356
Постинги: 690
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930