Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2021 11:05 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1099 Не свързани мисли 152
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 1194 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.08.2021 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1099 
Не свързани мисли 152

 

image


Не съществува друго по-общително и по-комуникативно изкуство от архитектурата. Тя живее дълго и се променя динамично, почти безкрайно и зависимо от човешкия живот. Дори повече, отколкото е ползата от нея!

*
Населението на урбанизираните територии непрестанно расте, заедно с растежа на технологичните възможности на човешките общества, които се увеличават неконтролирано, дори – пренебрежително към останалите форми на живот, които са по-естествени, по-опазващи и съхраняващи, и които дигиталната революция безсъмнено изпрати в тъмния му и невзрачен ъгъл. Решаващо за това се оказа, че в нея се работеше от зори до здрач, а новите граждани търсеха да постигнат лесна и бърза човешка, физическа и интелектуална изява, търсеха победа в състезанието живот. Търсеха безотговорността, липсата на физически труд и чистотата на чиновническата работа и интериор, изискващи, не само чисто облекло, но и поддържането му с комфорта на градската среда и банята й. Поведението им беше наследено от предците, съвременици на унищожението на българското село, национализиране на земеделската земя и кооперирането й!
Тази среда, обаче, беше енергийно разхищение, в сравнение с естествената, а новите граждани, на това отгоре, се превърнаха и в непроизводителни.
*
В обществото и медиите на властта се коментират с предимство проблемите и средствата, отпускани за изграждане на магистралите, говори се за поредицата свлачища, но, никой не се и опита да разсъждава за свлачището на държавата, на обществения морал, залепен за завърналия се социалистически начин на мислене и поведение, за умопомрачителните кражби на обществени средства, планирани преди и осъществени днес, които продължават да са, все така, живи - чрез новите законодателни хватки и врътки!
Защо ни занимават с двама-трима морални лумпени и супер-крадци, а не се извадят на показ всички, обогатили се за сметка на целокупния народ?
*
Да сте чули да се е коментирало това, че в хилядолетната българска история не съществува друг, подобен морален акт, чрез който членовете на една политическа "партия", планирано и безнаказано, обират своя народ?!
*
И всички ще кажете, че това е абсурдно, както за услужливите медии, така и за крадящата власт, тъй като процесите на кражба продължават, независимо, че непрекъснато се променят и развиват! Те няма и да са последни!
Най-вероятно "партиите" ще окупират и бламират тотално опитите за разкриване на абсурдната кражба над собствения им народ, с помощта, при това, на всичките им шарени разклонения, родени от политическата "партия"-майка, която продължава да пропагандира социални и морални човешки ценности, все още!
Но, къде и коя е истината в поведението й, кои са участниците в него и защо се опитват, отново да се доберат до властта?!
*
Ситуацията, наистина е умопомрачитено парадоксална!
Защо?
Защото кретенизмът по децата на кретените се разраства и добива заплашителни, за съществуването ни като народ, размери!

Тези дни, видях, как един надрусан кретен заби умишлено, чисто новата си скъпа кола, в кола с трима младежи - за отмъщение, защото си позволили да му направят забележка, че кара като пиян! Представяте ли си кретенизмът на кретена?!
И това става, не само, в столицата на държавата на кретените, но се появява и по цялата й територия!
мп




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380800
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031