Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2019 03:52 - За лечебната сила на мантрата "РА- МА- ДА- СА"
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 3684 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За лечебната сила на мантрата "РА- МА- ДА- СА"
(медитация за здраве)

© Иван Върбанов

В практиката на кундалини йога има специално направление, което се заминава с медитации, които имат лечебен ефект. Една от най-силните, бих казал най-силната, е Ра-Ма-Да-Са. Тя е проста, достъпна и удивителна. Можете да я практикувате за лечение на физическо, духовно, психическо или умствено неразположение. По време на изпълнението й Вие се обръщате към Вашето висше Аз, към нашия Създател, към истинската природа, и се съединявате с тях. Това е момент на покой и спомен - кои сме ние, от къде идваме, поглеждаме навътре към самите себе си.

Осемте срички, които съставляват мантрата, стимулират потока Кундални, като задвижват енергията нагоре - по централния гръбначен стълб, и тя потича през всички чакри. Щам кундалини енергията се активизира, тогава, като правило, се променя обмяната на веществата, като тя се приспособява към новото енергийно състояние. Изменения се наблюдават и в двете полукълба на главния мозък. Вибрацията на звука привежда в равновесие всички зони на главния мозък и активират медитативния ум.

Мантрата Ра-Ма-Да-Са-Са-Сей-Со-Ханг практически задейства всички сила, всички елементи на мирозданието.

РА- символизира Слънцето, бащата, мъжката енергия. Това е огнената основа, движещата сила, даваща възможност на всеки живот да расте. На Земята не може да има живот, без слънцето, което дава своята целителна, жизнена сила. "Ра" е звукът, който изпълва със сила.

МА- е водната основа. Символизира Луната, майката, женската енергия. Това е способността да възприемаш, да приемаш, успокоението. "Ма" извиква състраданието. Активира Вселената и Космоса да изпратят към Вас своята благословии и лечебни енергии.

ДА - това е енергията на Земята. Това е нашата основа, надеждата, безопасността, увереността, това са нашите корени.

СА- е въздухът. Това е безкрайността, това е Космосът във всички негови проявления.

Звукът СА се повтаря два пъти и това е повратният момент в мантрата. Първата част е възходящия поток, който изпращаме нагоре в безграничността на Космоса и Вселената. След това звукът СА се връща към нас, като носи силата им и съединява земното и небесното начало, като ни носи целителна енергия. С други думи, във втората си част мантрата зарежда с енергия, която има лечебен ефект - като вибрация, кодировка, от всички висши нива и сили.

СЕЙ - символизира нашата индивидуалност, въплъщението на Безкрайността в конкретния човек.

СО - това е личността, персонализацията на всеки един.

ХАНГ - това е безкрайността, вибрираща около нас. Символизира и носи посланието за Бога във всеки от нас. Заедно произнесени "СО-ХАНГ" означават "Аз - това съм ТИ". Така признаваме равенството на човек спрямо друг, признаваме, че всички ние сме едно, че целият свят - това са различни въплъщения на един и същи смисъл.

Като цяло мантрата РА-МА-ДА-СА-СА-СЕЙ-СО-ХАНГ позволява на енергията да направи в нас пълен кръг, като преминава през всичките ни чакри, през всички наши сетива. Ако техниката се усвои правилно, то наградата е пълно изцеление от болестите и прояснение на съзнанието.

Разбира се, че огромно значение има и положението на ръцете в тази медитация. Дланите са встрани, обърнати нагоре, към небето, като са своеобразна площадка за идващия поток от енергии. Положението на краката е да са скръстени, непълна Джаландхара-бандха. Лактите са опрени до тялото, а дланите правят ъгъл от 45 градуса спрямо тялото. Очите са затворени и фокусът е в третото око. Вибрацията на звука на сричките може да бъде визуализирана: РА- отдясно, МА-отляво, ДА-енергията тръгва от Земята нагоре, СА- енергията, преминала през тялото Ви полита към Слънцето/Луната нагоре към Космоса, СА /втория път/ мощта на Космоса се спуска към Вас и буквално Ви облива с чистота и сила, като преминава през всяка Ваша клетка на тялото Ви, заедно със пеенето на сричките СЕЙ-СО-ХАНГ.

Мантрата може да се изпълнява за 11 минути, като постепенно времето се удължава до 31 минути. В йога-класовете може да се практикува до 62 минути.

Тази медитация може да се практикува самостоятелно, по всяко време, когато Вие имате потребност. РА-МА-ДА-СА е духовна практика, която Ви свързва с чистата енергия на Вселената, с нейните висши сили и безгранични възможности.

Тази лечителна практика - медитацията с мантрата Ра-Ма-Да-Са, е създадена от Йога Баждин. Тя трансформира дисбаланса и нездравословното Ви състояние в хармония и здраве, като изгаря и унищожава всички семена на болестите. Работи на всички нива: ментално, духовно, емоционално, физическо. Тази практика е мощна и универсална.

1- https://www.youtube.com/watch?v=8GkBQJV1NfE&t=2223s

2. https://www.youtube.com/watch?v=YQrs9zlOW1U






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2557765
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930