Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2020 10:12 - МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ: "ОЧАКВАМЕ ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА ПРИСЪСТВЕНАТА ФОРМА В ДИСТАНЦИОННА ПРЕЗ ЯНУАРИ"
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 391 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Иван Върбанов

Министерството на образованието и науката обяви в 30 страници противоепидемичните мерки, които се въвеждат на старта на новата учебна година. Педагогическите съвети са проведени през изминалата седмица. Предстои училищата да насрочат и родителски срещи, за да разяснят какво предстои и как ще се случва учебният процес.

Информация ще постъпи и чрез електронните дневници към настойниците на децата.

В просветното ведомство са обсъждани различни варианти и подходи за провеждането на новата учебна година. В световен мащаб всяка страна търси своята формула. Целите са: от една страна властите да са предпазливи и да бъде запазено здравето на учащите, а от друга - да се провеждат занятия, да се учи и работи относително нормално. Ясно е, че няма единна рецепта и решение.

Популярни са две стратегии - смесено обучение, с разреждане и редуване на формите (дистанционна, присъствена).България избира втората - на невзаимодействие на паралелките, която се прилага адаптирано и по отношение на детските градини.

"Най-вероятно през новата учебна година ще има ситуации, при които децата ще учат в електронна среда - цели паралелки, или цели училища, или общини и области", коментира ситуацията министър Вълчев.

"Когато се установи влошаване на епидемичната ситуация, ще има прагови стойности, над които ще се превключва на обучение в електронна среда. Очакваме министърът на здравеопазването на определи праговете и стойностите. При традиционните сезонни грипове също ще има превключване към обучение в електронна среда най-вероятно през януари-февруари", заяви Красимир Вълчев.

Намалени часове не се предвиждат, но за сметка на това се разработват компенсаторни мерки възможности за дистанционни консултации.

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2557153
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930