Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2015 00:41 - До Рибарица и/или назад
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1491 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2015 00:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Бог високо, цар далеко! /До Рибарица и/или назад/

image
 

Иван Върбанов

Бог високо, цар далеко! Така може да се обрисува накратко ситуацията и преживяванията, които ще изпита всеки българин, решил да се отправи от София за село Рибарица с публичен автобусен транспорт. Накратко, ако сте решили да пътувате до Рибарица с автобус, то ще се изправите пред алтернативата да пътувате предимно и само с автобус на плевенската фирма Вит АВТОТРАНСПОРТ АД. Закупувайки си билет от централната автогара в столицата, попадате автомачино в капана на пълната безпомощност. В уречения час за тръгване отивате до оказания сектор, който надлежно е вписан в билета Ви, и що да видите - малък, схлупен автобус, запазени места няма. Влизате вътре и веднага усещате, че Ви предлагат безплатно и сауна, а когато тръгнете да се транспортирате към заветната цел става ясно, че Ви предлагат и безплатен вибромасаж. Друсането е толкова силно и непоносимо, че освен наместване на кокалите Ви със сигурност можете да си докарате и мозъчно сътресение. Въпросът с климатика е решен - такъв няма! Горещият въздух отвън се промушва през вентилационна уребда от 1902 г. , с която е снабдено возилото, и се подава за консумация на потребителите на транспортната услуга. Скоростта на движение е космическа, защото разстоянието от София до с. Рибарица от 120 км. го взимате за около 2 часа и 45 минути.

Разбира се, всичко това не би могло да се случва без мълчаливото съгласие на пътниците. Чудя се какви са тези автобуси, които не отговарят, по скромното ми мнение, на никакви стандарти? Как така в тях се превозват хора и кой е този неглец, който ги кара да понасят стоически предизвикателството да си докарат топлинен удар или да се задушат в подвижната камера, за която са си закупили доброволно билет. Ама, щом няма недоволство и даже има интерес от публиката, естествено, че ще има и такъв вид услуга. Казано другояче: ако всички свеждаме глави и се примиряваме, то ще съществуват такива безобразия.

Дано някой от оживелите по случайност този път пътници се плесне по челото, па напише едно оплакване и сезира Министерството на транспорта, което да провери нещата и да преразгледа или отнеме лиценза на превозвача. Защото не бих искал да си представя какво ще последва при евентуален нещастен случай, не дай Боже, заради тези обстоятелства и заради тази среда.

Добре! Ако съм Ви досадил, то е защото искам да Ви кажа: НЕ ХОДЕТЕ ДО РИБАРИЦА С АВТОБУС. ТОВА Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2557162
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930