Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2012 17:02 - Как КРЕС се превърна в школа
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
0



Как КРЕС се превърна в школа

Със сигурност началото на рекламата у нас като нова индустрия свързваме с основоположниците – първата независима рекламна агенция КРЕС, която днес отбелязва своя 20-годишен юбилей. През десетилетията КРЕС отстоява своя професионализъм и лидерство, като изгради историята на рекламния бизнес в България и утъпка пътя за много свои конкуренти. Рекламна агенция КРЕС разви в България непознати и иновативни тенденции и идеи в областта на рекламата и налага нови стандарти в българския рекламен бранш.
„Двадесет години определено са много в развитието на един бизнес, и то в рекламния, който е един много млад бизнес в България“, каза специално за „Класа“ Калина Иванова – управител на КРЕС. „Това, което сме постигнали, е наистина забележително, защото сме независима агенция от самото създаване до ден днешен. Заедно с колегите ми сме страшно щастливи и горди, че вече 20 години вървим напред и нагоре и достойно посрещаме всички предизвикателства, които се изпречват на пътя ни, борим се с конкуренцията по най-лоялния начин и сме креативни във всяко едно отношение.“
От своето създаване в КРЕС са работили повече от 120 рекламни специалисти. Някои са тук и днес, други са creative директори в Ню Йорк или майки в Нова Зеландия. Всички те обаче имат своето място в историята на агенцията. „За тези години аз се срещнах с невероятни хора“, разказва Калина Иванова. „Работихме с едни от най-големите рекламодатели както на българския, така и на международния пазар и неслучайно ние казваме, че КРЕС е университет в рекламата, защото всички рекламодатели, започвайки да работят с нас, ни научиха на А-то и Б-то в рекламата и от нашите редици излязоха много известни хора, които се реализираха на ключови позиции в целия свят. Горда съм от това, че дадохме старт на много хора, а КРЕС отваря железни врати, когато е поставена в СВ-то“, признава управителят Калина Иванов.
Рекламна агенция КРЕС доказа, че фразата “Това не може да стане” е непозната за рекламната агенция. ‘’Едно от нещата, с които побързах да се преборя, беше културата ‘“това не може да стане’’. Самозабранихме си този израз и това мислене“, си спомня собственикът на рекламна агенция КРЕС Красимир Гергов.
„Винаги съм се стремяла да науча колегите да правим истински, голям и международен бизнес, като разрешаваме проблемите“, добавя Калина Иванова.
За 20 години КРЕС се превърна в нещо повече от работен екип – школа, клуб, приятелски кръг, кауза. Едно от преимуществата на рекламната агенция, което се запази и затвърди през всичките тези години, е приятелството и лоялността. Това безспорно е най-важната съставка в разнообразието от качества, които утвърдиха КРЕС като една от агенциите с най-голям криейтив потенциал на българския рекламен пазар.„Правилата се изграждат в процес на работа. Рекламата се работи от хора, което е най-ценното нещо – човешкия потенциал. Научихме се да работим и да вървим само напред и нагоре“, със задоволство отбелязва управителят на КРЕС Калина Иванова.
„Създаването и творческият потенциал на кадрите са били мой избор през годините. Радвам се, че над 90% процента от нашите кадри са сред водещите световни имена в рекламния бранш у нас и по света и всички те се посветиха на тази професия. Всички те живеят с рекламата и имат високи лични амбиции“, коментира Станислава Ивкова – криейтив директор на РА“ КРЕС. „За нас порастването е не толкова израстване в длъжност или йерархия, а удоволствието да създадеш успешна кампания. Поддържаме дух на приятелство и съмишленичество, което е в основата на успеха ни. Нашата задача е да продаваме, за което трябват много дисциплина и съобразяване. Непримирими сме към израза „това не може да стане“, като сме критични и взискателни към себе си и към другите по посока на това нещата да се случват“, обобщава творческият директор Станислава Ивкова.
За своя 20-и рожден ден КРЕС стартира амбициозен и трудоемък проект, като събра мненията и спомените на повечето настоящи и минали членове на своя екип.
„Избрахме юбилея си не за да разкажем какво сме направили, а да покажем хората, които са работили с нас, и да се почувстват отново част от екипа“, разкрива Станислава Ивкова. „ Свързахме се с всички и съм щастлива, че всеки един от тях ме е научил на нещо. КРЕС желае на всички свои служители вдъхновение и обещаваме да продължим да ви изненадваме с нови и нестандартни идеи. Пожелаваме си да продължаваме да се учим!“
 


Иван Върбанов, в."КЛАСА"
София, 20.02.2012



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2558341
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930