Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2022 00:01 - ИГНОРИРАЙТЕ НЕГАТИВНИТЕ ХОРА И СИТУАЦИИ !
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2022 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Текст: БОРИ - СЛАВ ГУГОВ

/по действителен случай/

От няколко месеца съм на нова работа. В офиса, съвсем до мен, седи колежка, която видимо е притеснена от присъствието ми. Дали от това, че делим обща работа и сфера, дали от друго, но съвсем видно е - според поведението й, че бая се чувства заплашена и по всякакъв начин. И нападателна ...

И ето, че съвсем преди дни, женицата говори по мобилния телефон с глас отсреща - колега от структура по веригата. И по едно време забива: "Оня там ще седи в София и ще вдига телефоните!"... (Да преведа: обяснява на отсрещния на телефона, че няма да присъствам на мероприятие!)

А, сега де?!
Подсъзнателно разбрах, че "оня там" се отнасяше за мен.
Предстоеше някакъв форум, нейде из България, и превъзбудената и подплашена от евентуалното ми присъствие съседка по бюро даваше на своята приятелка (явно и довереница) информацията, че аз няма да присъствам.
Но не го споделяше по културен и  деликатен начин, а напротив - яко хамалската и с бутонките. Така че да чуя пренебрежителния й тон и язвително отношение.
Че как така ще кажеш на някого "оня там" или "оная там" в негово присъствие?!

Замислих се: защо го прави, каква е целта, или мотивът й?
Дето се вика, зад гърба на човека можеш всичко да излееш - типично в български стил - интрига, лъжа, манипулация, да го очерниш, да го злепоставиш.
Но в присъствието му, не е ли твърде нагло и безочливо?

Ама защо съдя според моите представи, възпитание и норми?
Явно всеки си има свои начини, стил и безпардонност в нрави и поведение, колкото и скандални или недопустими да са те!

-"Ти с кого говориш? И това за мен ли се отнасяше" - попитах т.нар. колежка, която явно вече е в критическата.
- "Да!" - отвърна тя. - "Обяснявам на колежка, че няма да идваш на форума!", съвсем невъзмутимо обяви самата тя. 

В главата ми нахлуха поредица от въпроси, които изригнаха: "Ама как така говориш за мен? Защо обиждаш? И кой ти е казал, кой е решил? ..."

После се сетих, че няма никакъв смисъл да влизам в спиралата на злото или да отговарям на словесен вампиризъм - знаете, че има хора, които се захранват от това да правят интриги, да провокират скандали и конфликти.

Замълчах си и си казах: Уповавай се на Бог! Всичко ще се нареди така, както трябва!

На другия ден дойдох на работа спокойно и започнах да изпълнявам задачите си, но без да контактувам с представящата се за колежка професионална интригантка. Нямаше повод, не се захранваше и нямаше поле за изява за създаване на конфликти, а те напираха в нея. След като деня преполови усетих, че "огънят" в нея прелива като вулкан.
Изведнъж започна да говори на висок глас по телефона със сила на гласа - непрекъснато във фортисимо. Такива бяха и разговорите й очи в очи с колеги от други отдели, дошли, за да попитат независимо какво - беше неудържима, защото не можеше да обуздае силата на негативните си емоции, които явно я изяждаха отвътре и трябваше да ги излее някому, да изкара от себе си жлъчта и отровата и да ги стовари върху колега ... 

Е, този негативен гейзер ескалира до края на деня, но върху нея и за нейна сметка. 

Защото не разбираше елементарния Вселенски закон, че всичко е обмен на енергия. Каквото излъчваш - това получаваш.
Контактът между хората е също обмен на енергия, на емоции, на чувства.
И енергията преминава двупосочно чрез мислите ни, чрез думите, чрез онова, което чувстваме и излъчваме в аурата си. То резонира във Вселената, около нас, във всички измерения и се връща към нас с ефекта и силата на бумеранг.
Затова след срещи с хора, с които след като сме контактували, се чувстваме окрилени и заредени, а след общуване с други, които са негативни и деструктивни - се чувстваме изтощени, боли ни главата, раздразнени сме, подтиснати ..., и ни трябва време, за да се възстановим от тяхното присъствие и замърсяването на полето ни. 

Да, всичко е обмен на енергия!
Запомнете го!
Затова, най-добре подминавайте и игнорирайте негативните и конфликтни хора и ситуации.
Общувайте с хора, които са на Вашето вибрационно, емоционално и интелектуално ниво, слушайте интуицията!
И пазете чиста аурата, мислите си, сърцето и душата. 

Още помня примерът, който даде страхотния духовен учител Мирзакарим Норбеков пред учениците си в София. Ето какво ни разказа тогава той: ако имате две кофи с бяла и черно боя, сега си представете, че в бялата боя пръснете капка от черната - веднага тя ще развали цвета и ще промени всичко. А сега обратното - че в черната попадне пръска от бялата - промяната почти няма да е забележима.
Ето така става и с доброто и светлите хора, ако допуснат някой да замърси мислите, аурата им или да се тъмна енергия да се вклини в живота и пътя им.

Игнорирайте, отблъснете, недопускайте, изтривайте, блокирайте такива негативни, деструктивни, негативни и агресивни хора, ситуации и опити за вмешателство!

Надеждата ни в Бог намира винаги своите отговори.
Вярвайте с любов в сърцето си!
Светлина и Благословия!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2557004
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930