Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2020 01:09 - PPF Group N.V. придоби bTV, Любош Йетмар става шеф на CME Bulgaria
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 345 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
PRESS BG NEWS AGENCY, Иван Върбанов |

PPF Group N.V. („PPF“) съобщи, че нейните притежавани дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. („CME“). Понастоящем PPF има пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България.


Операцията и сделката е преминала регулаторно одобрение от Европейската комисия, от националните регулатори в отделните страни и от акционерите на CME.

Акциите, листвани на NASDAQ, Global Select Market и Пражката фондова борса, бяха премахнати и сега престават да съществуват след приключване на придобиването.

Притежателите на акции от клас A на CME, към момента на сливането, ще получат по $ 4,58 на акция.


„Отнасяме се с чувство на отговорност към постиженията на CME и телевизионните мрежи. Искаме да надграждаме тези успехи и да засилим позицията, която тези мрежи заемат на съответните национални пазари като независими телевизионни оператори. Очакваме с нетърпение да създадем нови бизнес възможности между медийните операции и телекомуникационните услуги. Щастливи сме, че имаме силна и лоялна аудитория и възнамеряваме да укрепим връзката с нашите зрители чрез съдържание и превъзходно потребителско изживяване “, заявява Петр Келнер, мажоритарен акционер на PPF.


Незабавно, Дидие Щоесел ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в CME, отговарящ за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазар. Г-н Щоесел има богат стратегически и старши управленски опит в областта на медиите, технологиите и глобалните финанси, а по-рано е работил за Modern Times Group, HSBC Investment Bank и Merrill Lynch International.


Любош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор CME Bulgaria, отговорен за операциите, стратегията и плановете за развитие на растежа в България.


„Придобили сме добре управлявана компания с изключителен обхват на потребителите и изключителна разпознаваемост на марката. С нетърпение очаквам да работя с отличния менидмжънт на нашите телевизионни станции. Моят приоритет ще бъде да ускоря дигиталната трансформация на бизнеса, да увеличим възможностите си за създаване на съдържание и да продължим постигнатите традиции на CME, като предоставяме независими и обективни новини, както и висококачествено развлекателно съдържание за нашите зрители “, каза главният изпълнителен директор на CME Дидие Щоесел.


CME оперира с телевизионни станции в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България и е една от водещите медийни и развлекателни компании в Централна и Източна Европа. CME излъчва 30 телевизионни канала - както безплатни, така и платени, и достига общо до 45 милиона зрители.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2557807
Постинги: 971
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930